maandag 24 november 2008

The holidays............... Gobble Gobble

Gobble Gobble

Het is een drukke en verwarrende tijd voor de in Amerika wonende Nederlanders. Twee jaar geleden volgden we nog braaf de plaatselijk rangorde van de tradities: Lampion maken voor sint Maarten, handschoenen en mutsen uit de kast om Sinterklaas binnen te halen en dan proberen Kerst nog even te negeren todat de goede Sint vertrok naar het warme Spanje en dan voluit gaan voor de lichtjes en de ballen en daarna de oliebollen.

Those were the days.
Met Halloween net achter de rug kabbelen op KOIT 96.5 FM, (light rock, less talk) de kerstliedjes alweer door de auto. Ze hebben op ons allemaal een ontspannende werking gelukkig. Lekkere herkenbare, makkelijk in het gehoor liggende liedjes. Totdat de verwarrende realiteit in het oog springt bij de tekst van een van de liedjes "thank the dear lord above that Sinta Claus is coming to town?????. Was Kerst niet dat feest dat we vierden omdat Jezus was geboren, verward met de kerstboom traditie om de donkere dagen te verlichten en was Sinta Claus eigenlijk niet de aan Amerikaanse traditie aangepaste Sinterklaas, die bisschop, tevens kindervriend uit Spanje, of was het nou Turkije? Dezelfde Sinterklaas die eigenlijk niet bestaat en wiens verjaardag wij evengoed nog vieren, ook hier in de US compleet met lootjes, surprises en gedichten. En bijna vergeten we dan nog het gezellige vrienden en familie feest, dat hier Thanksgiving heet op 27 november om de goede oogst te vieren. En natuurlijk om de kalkoenen op te eten. (Sorry Ruben en Suzanne)


Om de verwarring en drukte compleet te maken hebben we Suzannes verjaardag (30 december) maar alvast in het afgelopen weekend gevierd, met cheese and chocolate fondue en limo ride. Een verjaardag die traditioneel, maanden van te voren door de jarige zelf gepland wordt, en op de gekste momenten en op de raarste plekken gevierd wordt, wat het feest er meestal niet minder op maakt.

de limo
Dat feest hebben we alvast in onze zak. Morgen ga ik op pad voor het scoren van de kalkoen (Gobble, Gobble) en de bijbehorende Thanksgiving versierselen, die wij natuurlijk nog niet hebben. Het lange weekend nodigt uit voor een paar dagen genieten in Los Angeles en Hollywood, waarna Suzanne direct vertrekt voor een 5 daags science kamp van school. Daarna komen op 6 december de surprises aan de beurt samen met de Offringaatjes. We hebben lootjes getrokken en ik zeg lekker niet wie ik heb.


13 en 14 december heeft Ruben zijn vierde concert. De Rolling Stones dit keer. En dan hebben we even rust voordat we de koffers inpakken voor een traditionele Kerst in Nederland met lichtjes op de Binnenweg en koffie met een kransje naast de Kerstboom in Almelo en Den Haag. De appelflappen en oliebollen eten we dit jaar in Tahoe, lekker in de sneeuw en daar doen we Suus haar verjaardag nog maar eens (voor de 3e keer?) over met een lekker stukje taart. De beweging die wij tijdens de skivakantie gaan opdoen hebben we tegen die tijd waarschijnlijk erg hard nodig. Burp! Doe het rustig aan met ons als we weer eens in Nederland zijn en graag slagroom zonder suiker, dank u!

Geen opmerkingen: