dinsdag 18 november 2008

I love pumpkins! en ripsticken?



Wij doen aan pumpkin recycling. Waren er voor Halloween al een paar kleine pompoentjes verdwenen, de grote moeten er nu ook aan geloven. Hadden de eekhoorntjes eerst nog een beetje ontzag voor deze nationale feestdag, nu zijn ze aan hun eigen feestje begonnen. De hele dag rennen ze in en uit de boom om een nieuwe voorraad pompoen in te slaan en langzaam maar zeker verdwijnen onze mooie pompoenen uit de tuin en blijft alleen een vieze vochtige, schimmelige drab achter.

De korte regenperiode heeft intussen snel weer plaats gemaakt voor prachtig herfstweer, soms zeker zo warm als in de zomer. Geen excuus om niet te gaan zwemmen en even van het zonnetje te genieten. De kinderen hebben intussen een nieuwe rage ontdekt: de ripstick. Een ripstick is een soort skateboard waarvan de voor en achterkant onafhankelijk van elkaar kunnen kantelen en waarvan de wieltjes (een voor en een achter) kunnen draaien. Het ziet er doodeng uit en in het begin is het dat ook. Voor sommige moet ik zeggen blijft het dat ook!

Gingen we eerst met de familie met de ripstick in de hand naar het vlakke terrein van de Park School, nu zoeven de kinderen met het grootste gemak, met grote bogen de helling van Pinecrest Terrace af met de souplesse van een ervaren snowboarder. Als je de techniek voldoende beheerst kun je er zelfs weer mee naar boven wiebelen.

Binnenkort een paar plaatjes van ripstickende kids in actie. Het lijkt tot nu toe nog steeds erg onwaarschijnlijk dat er ook een ripstickende moeder of vader op de plaatjes te zien zal zijn, alhoewel we hard aan het trainen zijn met het oog op de komende snowbaordlessen deze winter. Ik neem voor de zekerheid toch maar mijn skischoenen mee.

Voor wie het ook eens wil proberen, de ripstickers touren rond kerst met ripstick door Nederland. Helm en beschermers worden ten zeerste aangeraden.

Geen opmerkingen: