maandag 1 juni 2009

Hawaii, Kauai

Vlieland heeft een concurrent. Ik heb nu aan iedere kant van de wereld een favoriet eiland. mmm. Wie herinnert zich nog de jaloersmakende plaatjes? En dan in het echt. Vorige week probeerde iemand nog het tegendeel te beweren. Er zouden ratten, termieten en kakkerlakken zijn. Alles is hartstikke duur. De huizen staan op palen zodat het ongedierte niet naar binnenkruipt en natuurlijk voor als er weer eens een hurricane is. En natuurlijk regent het er vaak. Maar als het regent blijft het toch lekker warm en de regen maakt het eiland schitterend groen en als het hard geregend heeft zijn er overal watervallen. En ja, duur was het zeker, maar ja, hoe vaak en hoe lang zijn we nou helemaal op Hawaii, dus tocj maar in die helicopter. Een als de regen stopt is er overal strand en oceaan. In die oceaan vind je de prachtigste vissen en........ waterschilpadden. Nemo is er niets bij. Natuurlijk loopt iedereen op flip flops. Je kunt er ongeneerd in je kleurigste bloemenjurk lopen, met een bloem in je haar erbij. Je kunt boottochten maken en walvissen zien, en natuurlijk dolfijnen.

Er zijn mangobomen, bananenbomen en natuurlijk aananasbomen. En hanen, vandaarde bijnaam roosterisland. En surfers en surfers. Wat er ook gaat gebeuren. Vlieland moet nog even wachten, hoe dan ook gaan we nog eens terug, voor surflessen, hikes, boottochten, strand en golven.

Ja ik weet, er zijn nog een paar andere eilanden op Hawaii en Maui schijnt ook mooi te zijn, maar mijn hart is al verloren. Sorry, Vlieland zal nog even op ons moeten wachten.

Afijn, kijk zelf maar :









Geen opmerkingen: