maandag 1 juni 2009

Jumping Frogs















Het is 35 graden op het Californische platteland. Op het podium voor ons staat een grote ronde stip en een grote halve cirkel geschilderd. De halve cirkel geeft de 17 feet lijn aan. Achter de stip staat de kampioen van vorig jaar. In zijn rechterhand houdt hij een grote kikker in zijn nekvel. zijn poten bungelen een halve meter boven de grond. Dan laat hij de kikker vallen en in een reflex maakt de kikker een reuze sprong in de richting van de cirkel. de man op zijn knieen er achteraan stampend en schreeuwend. Zo doe je dat. Iedereen kan het. Bij de witte partytent kun je je inschrijven voor de funrace (4 $), of voor een geregistreerde race (7 $). Aangezien onze ervaring met kikkers minimaal is schrijven we ons in voor de funrace. For the record: het record staat op 21,5 feet (30 cm).

De kikkers worden door de organisatie zelf aangeleverd. En, nee dat is niet zielig. Er worden steeds 10 kikkers aangeleverd, ze springen een keer en mogen dan uitrusten in de lekkere koele tent. Ze hebben het beter dan wij in deze hitte. De naam van de kikker mag je zelf verzinnen en "ridder Jumps a lot" was de leukste van de dag.









We zijn op de coutyfair van Angelscamp, 150 mile landinwaarts. Waar je kijkt zie je motorrijders en mannen en vrouwen met cowboyhoeden en cowboylaarzen. Die laarzen en hoeden kun je ter plekke volop aanschaffen. We kijken naar de rodeo, waar 3 cowboys of girls 3 kalveren met hetzelfde nummer uit de groep moeten selecteren en in een hok jagen. De lucht van corndogs en burgers hangt zwaar in de lucht. Je kunt een tatoe laten zetten en je schaap of varken laten keuren. OK, je moet het niet iedere week doen, maar leuk is het wel. Na deze warme, stoffige dag hadden we wel een duik in het meer verdiend.




















Whites Pine. Recreatiegebiedje bij Arnold. Suus samen met Emmaline.

Geen opmerkingen: