zondag 29 maart 2009

A dutch touch in de US

Eigenlijk heel bijzonder dat we op een plek, waar het tien van de twaalf maanden gemiddeld boven de 20 C is, wel twee ijsbanen hebben op minder dan 15 minuten rijden. Weliswaar geen buitenbanen, maar toch. Gisteren had Suzanne een verjaardagspartijtje op een van deze banen in Belmont. Tijdens het afleveren van onze dochter raakte ik in gesprek met iemand die vroeg waar ik vandaan kwam. Helaas gaat dat Amerikaanse accent bij mij niet meer lukken. Daar heb ik me intussen maar bij neergelegd.

Wat leuk uit Nederland! Daar had hij familie wonen. Hij kende toevallig een andere Nederlandse man die ook aan het schaatsen was. Een blik op de baan en ja hoor, geen twijfel mogelijk. Een lange man met groen wollen trui, warrig grijs haar en klein rond metalen brilletje schaatste braaf rondjes op zijn hockeyschaatsen. De Hollander! Het kon niet missen, aangezien hij de enige was op de hele baan die, lichtjes voorovergebogen, met zijn handen op zijn rug schaatste. Een echte Hollander verloochent zijn afkomst niet. Noren of niet, de juiste schaatshouding zit blijkbaar ingebakken. Even later zag ik Suzanne met een hand op de rug haar rondjes maken. Was het nieuws intussen tot de baan doorgedrongen of was het bij haar ook een aangeboren cq aangeleerde Nederlandse tik?

's Avonds leverden we onze dochter af bij haar vriedinnetje Ilana voor een logeerpartijtje. De Russiche vriend van haar moeder liet trots de foto's zien van zijn kortstondige beozke aan Amsterdam, onderweg van San Francisco naar Moskou. Ach Amsterdam met zijn rondvaartboten en fietsen, de wind en de regen! Ja allemaal typisch Nederlands. Een foto liet een gemotoriseerde bakfiets zien met windschermpje compleet met ruitenwisser. Ja, echt waar niets bijzonders in Nederland en inderdaad helemaal legaal, niets gevaarlijks aan, echt niet. Uiteraard moesten we ook de schaamteloze foto's aangeschouwen van de zendenloosheid in onze hoofdstad, waarvan wij intussen zo weinig onder de indruk zijn dat we ons afvragen waarom daar in hemelsnaam zoveel fot's van gemaakt moeten worden. En dit alles onder het genot van geimporteerd Hollands bier (Peter's Brand, Dutch classic uit Breda, ooit van gehoord?, het goedkoopste Hollandse bier verkrijgbaar bij Trader Joe's. Een echte Rus laat zijn gasten niet zonder alcohol de deur uitgaan. Proost!

Geen opmerkingen: