maandag 9 februari 2009

High school fever

Het komt langzaam dichterbij. Volgend jaar gaat Ruben naar de Highschool! Hadden we net in Nederland de leukste middelbare in Haarlem/Heemstede uitgezocht (vonden wij), nu doen we het nog eens dunnetjes over. Middle school ging vanzelf. Tenzij je naar een privatschool gaat heb je geen keuze. Lekker rustig mag ik wel zeggen, iedereen gaat zo’n beetje naar dezelfde school. Nu liggen de zaken een beetje anders. We wonen vlak bij de San Mateo High school. Bellevue Avenue af en je rijdt er zo tegen aan, 10 minuutjes op de fiets. Prachtige school. Volgens het schooldistrcit is het dan ook de bedoeling dat we daar heen gaan, zij het niet dat de meeste vrienden van school dichter bij Aragon High wonen. 20 minuten naar boven fietsen (‘s morgens dan, ‘s middags natuurlijk naar beneden). Je mag een transfer aanvragen, maar dat kan uitmonden in een loterij als er teveel aanvragen zijn.



Er zit niets anders op dan ook San Mateo High aantrekkelijker te maken, voor het geval dat. En daarom gingen we zaterdag naar Peter Pan, een musical uitgevoerd door de drama section van San Mateo High. (teasers op http://www.youtube.com/smhsdrama SMHS blauwe t-shirts opnames van de repetities. Zie ook link hieronder voor grotere foto's). En eerlijk is eerlijk, zelfs Ruben moest het toegeven, het was geweldig, Enorme, steeds wisselende decorstukken, perfect uitgevoerde dans, goede zang, prima orkest in de bak. We waren onder de indruk. Ik realiseerde me hoe luxe deze highschools eigenlijk zijn. Vast en zeker zal er een hoop bezuinigd moeten worden, maar ik heb in Nederland nog geen middelbare school gezien die gebruik kan maken van een echte toneelzaal, zo groot als de schouwburg in Haarlem, een 25 meter zwembad en een footbalveld, omgeven door een atletiek baan. En dat alles op de campus. De moeite waard om eens een kijkje te nemen op google earth.

Afijn, morgen brengen we een bezoekje aan Aragon en waarschijnlijk zijn we dan even onder de indruk. 2 maart moet de keuze gemaakt zijn, want dan moeten de transferaanvragen binnen zijn. We hopen dat Ruben’s keuze ingewilligd kan worden, vooral nu hij ook al zijn geliefde Coornhert is misgelopen. Wat het ook zal worden, ik ben op z’n minst een klein beetje jaloers bij het zien van al deze fantastische faciliteiten. Daar droomde ik zelfs niet van tijdens mijn middelbare school periode. We hadden non verbale communicatie na schooltijd, of plekje in het volleybal team.. Wat Suus betreft, die roept “Aragon”, iedere discussie hierover nu al in de kiem smorend en voorbijgaand aan het feit dat we dan hier waarschijnlijk niets eens meer zijn. Hoe zo ingeburgerd.

Geen opmerkingen: