zondag 22 maart 2009

Time flies

Het is alweer even geleden dat de blog is bijgewerkt en het lijkt alsof er een zee van tijd verstreken is. We hebben genoten van een verlaat ski week-end in Tahoe, met zon, sneeuw en goed gezelschap. Nu zitten we met z'n allen om de eettafel de agenda's te stroomlijnen en de details van de zomervakantie te regelen. Voor wie het weten wil zal ik in een apart hoofdstuk de voorlopige reisplanning bekend maken. Voordat het zover is kijken we eerst nog uit naar de komst van nichtje Anneke en Michiel en Hiske en kids en natuurlijk de vakantie naar Hawaii, waarvoor we alvast wat kleurige zomerse kleren hebben aangeschaft, zodat we straks als echte toeristen voor de dag kunnen komen. Daarnaast staat nog het jumping frog festival in Angelscamp op het programma, dat we dit jaar echt niet willen missen. We gaan alvast wat strategieen bedenken om de verst springende kikker te herkennen en wellicht wat prijzen in de wacht te slepen. Bovendien zijn we nog steeds niet in de hoofdstad en residentie van Arnie geweest, waar in mei een groot jazz festivals is. Geen tijd om ons te vervelen totaan de zomervakantie.

What's new?

Alhoewel ik voortdurend geplaagd wordt door virussen en bacterien die de kleuters verspreiden en bij mij een nare hoest veroorzaken ben ik langzamerhand aardig gewend geraakt op mijn nieuwe stek. Dit neemt nog steeds niet weg dat ik me blijf verbazen over de manier waarop de gelden voor extra ondersteuning worden gebruikt en verdeeld. Invloed van ouders speelt hierbij een grote rol. Intussen is het een uiterst interessante ervaring om als hulp in het hol van de leeuw te kunnen kijken. Komende maandag hebben we een grote aardbevingdrill. Het schijnt dat dit groots wordt aangepakt en de halve morgen in beslag gaat nemen. Hierover later meer.

Intussen worden de tekenen van de recessie steeds duidelijker zichtbaar. In het Hillsdale shoppingcenter zijn steeds meer winkels dicht en alhoewel het leuk verbloemd wordt met mooie etalages is het schrijnend om te zien. Het schooldistrict van San Mateo moet volgende jaar 7 miljoen bezuinigen en de High School Union 6 miljoen. De highschools hebben volgend jaar geen 7 maar 6 lesuren en dat gaat uiteraard ten koste van de leuke vakken als dans, dama, muziek en kunst. De fundraisers worden opgeschroefd maar leveren minder op. Lekker vroeg naar huis voor Ruben, die nog steeds niet weet naar welke schoool hij gaat. Ik heb nog steeds niet gehoord of mijn baan op de tocht staat, maar ik denk dat het geringe bedrag dat daarmee bezuinigd wordt en het feit dat de ouders een flinke vinger in de pap hebben en de school kunnen aanklagen als zij niet voldoende zorg regelen een rol spelen. Hier zijn het de counselors, de muziekleerkrachten en de bibliocaressen die risico lopen. Afijn ondanks het AIG debacel staat Obama hier nog steeds hoog in het vaandel en terecht want de wonderen die we nodig hebben zullen nog wel even op zich laten wachten.

Het goede nieuws is dat ondanks de recessie de zaken voor Wiegert nog steeds blijven lopen. Uiteraard zijn ook daar de touwtjes wat strakker aangetrokken en terecht blijven de snoepreisjes even uit. Het web blijft voor bedrijven en instanties een belangrijk communicatiemiddel en alhoewel de trajecten wat stroever lopen en wat langer duren blijft deze investering noodzakelijk genoeg.

Ruben en Suzanne groeien om het hardst en de nieuwe schoenen en kleren zijn niet aan te slepen, het kleding budget dat ze hebben gekregen wordt af en toe stiekum aangevuld zodat de droomlaarzen, die niet noodzakelijk maar wel supercool zijn, kunnen worden aangeschaft. Suus kan niet wachten om ze te showen als we naar Nederland komen. Het budget dat ze beide hebben gekregen (onderverdeeld in snacks, kleding en zakgeld) loopt als een trein en leert ze op de kleintjes te letten. Het is dan nog leuker om ze af en toe te verwennen met iets extra's.


Suzanne gaat volgende week beginnen met Track en Field, het naschoolse atletiek programma. Ze kan rennen en springen al de best, dus we hebben hoge verwachtingen voor onze Bold in spee.

Ruben rocks on. Volgend week-end is er een Led Zeppelin concert in een kroeg in Belmont. Nieuw op het programma staat Frank Zappa. Zappa brengt bij mij oude herinneren boven uit mijn tijd in Rietveen in Den Haag. Maar het nummer Dancing Fool werd tijdens de ontdekkingstocht naar deze voor Ruben onbekende artiest met licht afgrijzen bekeken. We zullen zien of de komende repetities hier verandering in gaan brengen. Daarnaast wil hij zijn aandacht wat meer richten op Jazz ritmes, als er tijd over is.







Hasta luego y que sere sera, oftewel tijd voor mijn Spaanse les met een kopje thee.

Geen opmerkingen: