donderdag 9 oktober 2008

back to normal

Back to normal

Vandaag is de dag dat alles weer gewoon is. Wiegert aan het werk, kinderen naar school, geen bezoek en dus even niemand voor een bakkie. Dat betekent dat ik geacht wordt aan het huishouden te gaan, maar laat dat toch nog even wachten. Deze dag voelt als een mijlpaal, dus ik dacht tijd voor een pas op de plaats. Waar staan we na een jaar? Bovendien is het on-Noord-Californisch warm vandaag. Sommige van onze gasten waren onaangenaam verrast door het koele weer alhier. Maar vandaag is het rond de honderd graden in de schaduw (Fahrenheit that is). Dat is zo’n 38 graden voor jullie, maar voelt als honderd. Ik denk dat ik vannacht onder de koude douche ga slapen, of in de garage.

Middle school is aangebroken. It’s Borel all over.

Dit jaar geen “good old mister Silver” en onwennige stappen op een onbekende middle school. Ruben ging vol zelfvertrouwen op zoek naar zijn schoolvrienden. Hij is gepromoveerd naar ESL voor gevorderden, het hoogste niveau extra aandacht taallessen voor kinderen met Engels als tweede taal. Advanced math cq algebra dit jaar, met hopelijk iets gemotiveerder kinderen dan vorig jaar. Dit vraagt wel iets meer huiswerk dan vorig jaar, maar dan mag ook wel na vorig jaar. Tijdens het keuze-uur is hij peer-helper en beschikbaar voor 6-graders met problemen. Helemaal tevreden.

Suzanne was iets minder tevreden tijdens de introductiedag. Als Ruben’s zus werd ze automatisch in het ESL programma (kinderen met Engels als tweede taal) gestopt, voor alle lessen. Had ze daarvoor zo haar best gedaan. Suzanne wil graag normaal zijn, net als alle andere 11 jarigen op de wereld. Gelukkig is dat intussen gerepareerd, dus Suus ook weer gelukkig. De ochtend was een feestje van weerzien van oude vrienden, maar werd al snel saai, want vandaag was de dag van de regeltjes, en de regeltjes en de regeltjes. Boring.

En ik? Ja aa. Goede vraag

Geen opmerkingen: