zondag 19 oktober 2008

San Francisco down town


Alex is een van de drum- en gitaarleraren van the school of rock. Alex speelt ook in zijn eigen band en die band verhuist naar New York. Daarnaast speelt hij als basist en zanger ook af en toe samen met een violiste en een accordeoniste. Vrijdagavond namen ze met een concert afscheid van zijn trouwe aanhangers in een bakkerij op de hoek van 18th en Guerrero Str.






Ik ging er eerst heen samen met Suus omdat Ruben nog een erpetitie had. Samen in de BART (de metro) en daarna door Down Town San Francisco. Daar hebben we heerlijk genoten van melancholieke volksmuziek in een supergezellig cafe/bakkerijtje. We hebben samen gedroomd om als we naar Nederland gaan zelf zo'n tentje te beginnen. Ik ga dan de hele dag de open keuken in en bak de lekkertste dingen en zet koffie. De hele buurt komt dan af en toe even binnen vallen en als Suus uit school komt maakt ze achterin haar huiswerk en helpt gezellig een handje mee. Misschien speelt ze af en toe zelfs een deuntje op de viool. Het was een avond om niet te vergeten. Vandaag heb ik zelf brood gebakken met olijven en parmezan en bonensoep gemaakt en de laatste zachte peren in een perentaarje gestopt. mmmmm Is de Pandahof al verkocht?

Alex gaan we natuurlijk een keertje opzoeken in Brooklyn. We hopen dat ie het helemaal gaat maken daar in de Big Apple. Maar vooral ook gewoon Alex blijft.

Verder maakt de buurt zich op voor Halloween en zo ook wij. De grafstenen, spoken, spinnen en andere gruwelspullen staan klaar. Over 2 weken komt het spektakel op z'n hoogtepunt en dat gaan we dan vieren met vrienden, lekker eten en rondlopen in het aardedonker in de wijk.

Voor wie nog eens in San Francisco komt:

Tartine Bakery
600 Guerrero StSan Francisco, CA 94110
(415) 487-2600

Gaat om 8 uur 's avonds dicht. Ze hebben lekkere hapjes en ook lekkere wijn.

Geen opmerkingen: