woensdag 22 oktober 2008

speedreading en beschermde dieren

Het Amerikaanse systeem snijdt zichzelf soms in de vingers als anderen er dankbaar gebruik van maken. Soms een bron van vermaak zoals het volgende artikel over een voorstel om de wet op de beschermde diersoorten te versoepelen, zodat het advies van biologen en de effecten van het broeikaseffect niet mee mogen wegen in beslissingen over het bouwen van dammen, electriciteitscentrales en andere bouwwerken die de beschermde diersoorten zouden kunnen belagen. Het voorstel is gedaan door het departement van Binnenlandse zaken.

Probleem is, voor het departement in ieder geval, dat zij proberen het voorstel erdoor te krijgen voordat de Bush administratie de hielen licht en er mogelijk een nieuwe democratische president zijn intrede doet, die wellicht meer op de hand is van de beschermende diersoorten.

Zoals ieder bij voorstel gebruikelijk is mogen burgers een bezwaarschrift indienen en quess what? So they did! De sluitingsdatum van de bezwaarschrift periode was vorige week en het departement maakt zich nu op om 300.000 brieven te beantwoorden in 32 uur. Met de mensen die ze hiervoor beschikbaar hebben dienen ze nu nog 6.250 bezwaarschriften per uur te beantwoorden. Nu zullen daar wel een paar standaard protest brieven bij zijn (100.000 ongeveer) maar ene Eric Biber - assistent professor van de UC Berkeley's Boalt Hall School of Law - heeft een 70 pagina tellend bezwaarboekwerk ingediend.

Ik zet mijn geld op de beschermende diersoorten.

Geen opmerkingen: