dinsdag 14 oktober 2008

Een dag zonder muziek


Als je wilt weten wat muziek echt voor je betekent, ga dan eens een dag door het leven zonder muziek. Geen radio, geen TV, geen aria onder de douche of in de auto. Probeer het maar eens.
Het scheelt je bovendien een hoop geld, aangezien tegenwoordig ook bijna geen winkel meer zonder muziek door het leven gaat.

Dit experiment wordt jaarlijks uitgevoerd door de 6-grade orkestleerlingen op Borel Middle School. De dag wordt officieel op de agenda gezet, zodat de andere leerkrachten er rekening mee kunnen houden. Wij hebben allemaal mee gedaan. Het werd een lange dag. Soms was het wel even lekker, maar wakker worden door het gerinkel van de wekker is toch heel wat anders dan door een gezellig muziekje.

Wij kunnen in ieder geval niet zonder. Suzanne heeft haar viool weer opgepakt om te spelen in het Borel orkest. De cello was even leuk, maar de viool toch meer vertrouwd. Ruben heeft vorig week eer bewezen aan de Beatles met zijn muziekschool band en is zich nu aan het inleven in de Rolling Stones. Naast drummen vindt hij zingen ook erg leuk. Hij kent binnen no time de meeste texten uit zijn hoofd. Oude tijden herleven hier in huis met deze jonge rocker. Ik rommel nog steeds aan op de piano en breek mijn vingers op Fur Elise en de oude gitaar heeft nieuwe snaren gekregen. Wie weet kan ik als ik terug kom leuk een paar liedjes begeleiden ergens op een Nederlandse school. En wie weet krijg ik Wiegert zo ver om in te springen bij de sax solo in het nummer "Waiting for a friend" dat Ruben gaat zingen op het Stones concert. In dat geval laten we jullie zeker meegenieten op youtube.

In ieder geval was de stilte van korte duur, dat mag duidelijk zijn!

Sterkte, als je mee doet aan het experiment.

1 opmerking:

Gerard Spaans zei

En hoe is het met zijn haar? Als echte rocker noet dat wel wat langer...

Groetjes, Gerard