dinsdag 28 oktober 2008

Honden Halloween



Wel eens 30 honden bij elkaar gezien, waarvan er maar een af en toe blaft, en dat alleen omdat hij pas 6 weken oud is? Echt waar, wij maakten het mee afgelopen zondag op de blinde geleide puppy bijeenkomst. Mooi woord he. En de honden waren ook nog verkleed, samen met hun opvoeders. Staan wij daar nou volgend jaar ook? De hele familie verkleed als de Incredibles of als de Beatles? Halloween is wat dat betreft net zo gek als carnaval. Niemand kijkt ergens nog gek van op rond deze tijd. Je loopt gewoon rond verkleed als rol bounty keuken papier en dat alleen omdat je hond toevallig Bounty heet. Maar ja, ik ben en blijf wel een Hagenees en die zijn niet zo gek, dus..

Van die malle pakjes trokken de honden zich weinig aan. Ze deden braaf mee met de stoelendans, waarbij ze als de muziek stopte braaf tussen de benen van de begeleider moesten gaan zitten. Net als in de bus! Ook speelden ze boter, kaas en eieren. De honden werden een voor een naar een van de negen matjes geleid en moesten daar rustig blijven liggen, totdat de tegenstander met zijn hond een zet deed en daar blijven totdat een van beiden ploegen had gewonnen. Als de hond opstond was je je zet kwijt. Honden jonger dan een half jaar mochten hun begeleider bij zich houden, maar ze moesten wel blijven liggen. Dat was iets te veel gevraagd voor Memphis van 6 weken. Hij was verkleed als blue suede shoe en zijn begeleidster als Elvis, en was reuze opgewonden van alle heisa. Je moet ergens beginnen denk ik maar.

Daarna zijn we als afsluiter van de dag nog even naar de kust gereden, door het prachtige heuvelgebied tussen de Bay Area en de kuststrook. Helaas was het temperatuurerschil zo'n 10 graden, celcius wel te verstaan, dus in beweging blijven was het devies. langs de kust is waar de grote pompoenen kwekerijen zijn. De zilte lucht laat ze daar vast harder groeien, want sommige pompoenen zijn meer dan een meter in doorsnee. Sommige bedrijven maken rond deze tijd van hun kwekerij een ware kermis atractie. Degene die wij bezochten had een groot doolhof gebouwd van strobalen. Er waren zwaardgevechten in een arena van strobalen, natuurlijk een spookhuis met echte spoken en last but not least veel, heel veel pompoenen in soorten en maten, in bakken of gewoon verspreid in bergen tussen de maisvelden. Er waren speciaal kruiwagens waarmee je jouw verzamelde pompoenen naar je pick up truckkon sjouwen. Een mooi gezicht.

Hier in de omgeving beginnen langzaam kleine bouwwerkjes in de tuinen te verschijnen, en onze veranda begint ook steeds enger te worden, vooral nu Ruben en Ilana een van de glasplaten van de voordeur hebben gebroken. De houten plaat die er nu voor getimmerd is geeft een natuurlijk haunted effect. Nog 4 dagen tot Halloween. Beware!!

Geen opmerkingen: